15 november 2019
20:00

Stenåsa-Sandby-Gårdby IF

Referat: Månsarps IBK - Stenåsa-Sandby-Gårdby IF

Glädje i Rumänien ikväll över en svensk EM-plats. I samma veva så är det sorg i hemmaborgen, över åter en förlust för lila som har hamnat långt ner på formtrappan. De tappra 39 åskådarna som trotsade fotbollen, fick se en match i fart stundtals, men många grova misstag bakåt från de lila.

Första bytena ser riktigt bra ut. Men mellan 04:33 och 09:43 så gör våra gäster från Öland 0-4. De har några rutinerade pjäsor i Fransson och Nilsson m fl. Dessa herrar gör det bra, och ska inte be om ursäkt för sitt mer rutinerade spel.
Vi får en liten livlina i första, då Markus Axelsson gör 1-4, serverad av en SSG-back. Och helt plötsligt får vi lite momentum. Men då drar vi på oss en utvisning. Framkallad av deras nr 28 Anton Fransson, som låter sig hållas fast i en närkamp.
SSG gör 1-5, ganska billigt mål, men så såg perioden ut. Vi hade inte mycket till fighting spirit, moral, eller jävlar anamma, eller vilka ord som nu ska användas.
Paus 1-5

Vi börjar andra riktigt bra, 2-5 genom Axelsson igen. Och vi har några bra byten. Men sedan återigen ett SSG-mål. 2-6 genom deras nr 93 Andreas Johansson, som vinner närkamp mot våra spelare och avslutar snyggt. Andreas blev också utsedd till bortalagets bästa spelare. 2 lila mål 4 minuter senare gör att det står 4-6, och nu känns vi på gång. Men helt plötsligt ett riktigt passivt byte. Och deras Josef Nilsson, får stå och sikta in sig, smäller upp 4-7 i krysset.
Vi reducerar 5-7 genom Johan Thisell, som fått en otäck smäll på ögat tidigare, men valt att spela vidare. Men trots begränsad eller obefintlig ? syn så hittar han målet.
Men återigen, tycker jag att vi gör bort oss till deras 5-8. Återigen Andreas Johansson, han tar tillvara på 2 tillfällen där vi inte får bort bollen. Avslutar återigen fint.
I tredje dröjer det till 9:e minuten innan vi reducerar 6-8, snyggt skott av Jesper Persson, tyvärr tvingas denne att utgå med fotskada några minuter senare.
Avslutningen blir ingen rolig historia. Vi tar ut målvakten, har en dubbelchans, men istället gör de 6-9 i öppen kasse.
Och tillåts göra 2 mål till 5 mot 5, där vi ser tama ut.

Hur vänder man detta ? vet ej? Janne Andersson brukar alltid framhäva laget. Och det är vad som krävs här också. 3-4 spelare kan inte topprestera, utan ALLA måste göra det, i varje match.

Markus Axelsson blev utsedd till bäste hemmaspelare.

Vi tackar återigen våran tappra, luttrade publik. Och även er som ställer upp med kringarrangemang